/en/article/19313/bratislava-festival-ma-nastartovat-pozitivnu-diskusiu-o-architekture/ Bratislava: Festival má naštartovať pozitívnu diskusiu o architektúre

Bratislava: Festival má naštartovať pozitívnu diskusiu o architektúre

Blížiaci sa II. ročník festivalu Dni architektúry a dizajnu (24.5. až 29.5.) má za cieľ vyvolať pozitívnejšiu diskusiu o architektúre a dizajne v Bratislave. „Cítili sme potrebu prezentovať architektúru pred širšou a odbornejšou verejnosťou. Vždy sa o architektúre v tomto meste rozprávalo viac v negatívnych veciach,“ uviedla jedna z organizátoriek podujatia, architektka Tatiana Kollárová. Tento ročník sa bude niesť v znamení demokratickej architektúry. Organizátori chcú ukázať ľuďom stavby, ktoré sa ich dotýkajú, v uliciach a centre Bratislavy. Program by mala podľa architekta Štefana Polakoviča zachytiť časť verejnosti aj odborná obec. Hlavným ťahákom a mottom je zoznámiť verejnosť s výberom toho najlepšieho zo slovenskej scény architektúry a dizajnu.

Návštevníkov festivalu čaká 25 architektonických a viac ako 10 dizajnérskych tímov, ktoré predostrú prierez svojou tvorbou. Najnovšie trendy v oblasti architektúry predstavia francúzske architektonické ateliéry LAN architecture a ECDM, španielsky AMID.CERO 9 či holandská architektka Tanja Buijs. To najlepšie zo slovenskej architektonickej a dizajnérskej scény predstaví veľkoplošná projekcia na Hlavnom námestí. Na Hviezdoslavovom námestí bude postavený veľkoplošný stan, v ktorom bude v prvých dňoch výstava architektonických špičiek a premietanie filmov Cez víkend je pripravený aj dizajn market, predaj výrobkov mladých dizajnérov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.05.2011