/en/article/19580/osobny-terminal-v-moldave-naprojektuje-metroprojekt-praha/ Osobný terminál v Moldave naprojektuje Metroprojekt Praha

Osobný terminál v Moldave naprojektuje Metroprojekt Praha

Projektovú dokumentáciu na výstavbu Terminálu integrovanej osobnej prepravy v Moldave nad Bodvou vypracuje české združenie vedené spoločnosťou Metroprojekt Praha a.s. Členom združenia je firma Sudop Praha a.s. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) ako investor zaplatia za jej dodanie 148 tis. eur bez DPH. Je to o 42,6 % menej ako pôvodná predpokladaná hodnota za poskytnutie tejto služby vo výške 257,72 tis. eur bez DPH. Vybraná skupina dodávateľov uspela vo verejnej súťaži spomedzi 5 doručených ponúk. Zákazka má byť financovaná z prostriedkov Kohézneho fondu EÚ a štátneho rozpočtu.

Ministerstvo dopravy sa dohodlo s KSK a mestom Košice na príprave projektov Integrovaného dopravného systému v Košiciach. Ide o 3 projekty za 68 mil. eur, ktoré majú prispieť k odľahčeniu dopravy a financované majú byť z európskych zdrojov cez Operačný program Doprava. Jedným z nich je výstavba spomínaného terminálu s modernou spoločnou zastávkou pre autobusy a ľahké koľajové vozidlá a s predpokladanými nákladmi 6,3 mil. eur, ktorá by sa mala uskutočniť v rokoch 2013 až 2015. Odľahčí sa tým dopravná záťaž pre centrum východného Slovenska.

 
 
Autor: SITA, Dátum 07.07.2011