/en/article/19646/pri-partizanskej-lupci-postavia-aquapark-za-115-miliona-eur/ Pri Partizánskej Ľupči postavia aquapark za 11,5 milióna eur

Pri Partizánskej Ľupči postavia aquapark za 11,5 milióna eur

V katastri obce Partizánska Ľupča neďaleko vodnej nádrže Liptovská Mara vyrastie aquapark v hodnote 11,5 mil. eur. Spoločnosť Atladia, ktorá vznikla v roku 2009 na základe memoranda predstaviteľov obce a zástupcov spoločnosti Vienna Gate Group, plánuje vybudovať na ploche takmer 17 tis. m2 rekreačno-oddychový areál. V ňom by malo nájsť prácu 25 ľudí.

Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý Atladia predložila na EIA, projekt je rozdelený na viacero etáp. V rámci prvej investor uskutoční v katastri obce geotermálny vrt, ktorý využije na prevádzku areálu. V ňom plánuje vybudovať termálne kúpalisko s vonkajšími a vnútornými bazénmi, oddychovými plochami, saunovým svetom a reštauráciou. K dispozícii by malo byť 202 parkovacích miest pre osobné automobily a 4 pre autobusy. Denne by mal aquapark kapacitne zvládnuť 1 200 osôb. S prácami na projekte sa plánuje začať v budúcom roku, hotový by mal byť v roku 2014.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.07.2011