/en/article/20086/bratislava-pri-vybere-koncesionara-pre-letisko-chce-radit-11-firiem/ Bratislava: Pri výbere koncesionára pre letisko chce radiť 11 firiem

Bratislava: Pri výbere koncesionára pre letisko chce radiť 11 firiem

Pri výbere koncesionára pre bratislavské letisko chce radiť 11 záujemcov. Toľko ponúk dostalo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v tendri na poskytovanie poradenských služieb pred vstupom budúceho investora na najväčšie slovenské letisko. „Pozitívne hodnotíme vysoké konkurenčné prostredie, ktoré prináša nižšie ceny a zvyšuje transparentnosť verejných obstarávaní,“ informoval hovorca ministra dopravy Martin Krajčovič.

Podľa neoficiálnych informácií najlacnejšiu cenu za poradenstvo pri výbere koncesionára pre letisko v Bratislave navrhla spoločnosť Deloitte – okolo 890 tis. eur. Je viac ako dvojnásobne nižšia v porovnaní s predpokladanou cenou za poradenské služby vo výške 2 mil. eur bez DPH.

„Predpokladáme, že ak nebudú žiadne prieťahy, celý proces výberu poradcu by sme mohli ukončiť do konca roka,“ uviedol Krajčovič. Súťažné podklady si vyzdvihlo 77 záujemcov. Koncesionár na prevádzku letiska v metropole SR počas 30 rokov by mal byť známy do leta budúceho roka. Pred začatím prípravy súťažných podkladov oslovilo ministerstvo viac ako 40 poradenských spoločností a investičných bánk pôsobiacich v letiskovom a železničnom sektore.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.10.2011