/en/article/20175/cestu-r1-od-nitry-po-tekovske-nemce-sprevadzkuju-28-oktobra/ Cestu R1 od Nitry po Tekovské Nemce sprevádzkujú 28. októbra

Cestu R1 od Nitry po Tekovské Nemce sprevádzkujú 28. októbra

Rýchlostná cesta R1 od Nitry po Tekovské Nemce bude uvedená do predčasného užívania 28. 10. 2011. Dohodli sa na tom koncesionár PPP projektu Granvia a ministerstvo dopravy.

Rýchlostná cesta R1 Nitra – Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat, prvý PPP projekt takého rozsahu v histórii Slovenska, je realizovaná na základe Koncesnej zmluvy medzi SR a koncesnou spoločnosťou Granvia a.s., ktorej akcionármi sú Vinci Concessions a Meridiam Infrastructure. V rámci tohto projektu má koncesionár povinnosť zabezpečiť financovanie, projektovanie, výstavbu a nasledujúcu 30-ročnú prevádzku a údržbu 4 úsekov rýchlostnej cesty R1. Od uvedenia úsekov do predčasného užívania sa o ich údržbu a prevádzku bude starať spoločnosť Granvia Operation. „Sme presvedčení, že prevádzkovateľ odvedie skvelú prácu. Granvia Operation bude vo svojej práci uplatňovať dlhoročné know-how skupiny Vinci, ktorá vo Francúzsku spravuje 2 500 km diaľnic a rýchlostných ciest,“ povedal riaditeľ spoločnosti Granvia Eric Delobel.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.10.2011