/en/article/20211/poprad-ak-nezacnu-dokoncovat-horse-budu-ho-musiet-zburat/ Poprad: Ak nezačnú dokončovať Horse, budú ho musieť zbúrať

Poprad: Ak nezačnú dokončovať Horse, budú ho musieť zbúrať

Spoločnosť BZ, s.r.o. musí čo najskôr začať s dostavbou OC Horse v Poprade. Jej zástupca Slavomír Fábry potvrdil, že firma chce začať so stavebnými prácami ešte v tomto roku. „Do konca roka by sme chceli stihnúť to, čo nám počasie dovolí, a intenzívne sa bude pracovať budúci rok,“ uviedol Fábry a dodal, že vzhľadom na dopyt na realitnom trhu vypustili z projektu hotel a apartmánový dom. Celkové náklady na upravený projekt vyčíslil na 50 až 60 mil. eur. „Predpoklad je, že mólovú časť, ktorá bude nosnou, by sme chceli dokončiť do konca roka 2012,“ dodal Fábry.

V Poprade už niekoľko rokov stagnuje ďalší projekt – niekoľkoposchodové OC Forum Poprad, ktoré malo vyrásť na mieste OD Prior v centre, už niekoľko rokov zatvoreného a chátrajúceho. „Teraz je konečne platné územné rozhodnutie. Chcem vyzvať holandských partnerov, aby v zime začali s búracími prácami,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko. Len niekoľko desiatok metrov od projektu Forum Poprad sa pripravuje ďalší veľký investičný projekt. Na mieste bývalého pivovaru má okrem OC vzniknúť aj byty a hotel. „Mám signál od investorov, že pôjdu do toho, ak prejde územné konanie,“ povedal primátor. OC Horse i Forum Poprad mali byť pôvodne otvorené už asi pred 2 rokmi.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 31.10.2011