/en/article/20702/nitra-mesto-chce-predat-dve-budovy-na-kupeckej-ulici/ Nitra: Mesto chce predať dve budovy na Kupeckej ulici

Nitra: Mesto chce predať dve budovy na Kupeckej ulici

Mesto Nitra chce predať ďalšie dve budovy v lukratívnej lokalite na Kupeckej ulici, ktorá susedí s pešou zónou. V minulom volebnom období sa už zbavilo budov na Kupeckej 10 a 16, jednu predalo a druhú zamenilo za iný objekt. Teraz vo verejnej obchodnej súťaži ponúkne budovy na Kupeckej 7 a 12. Podmienky súťaží budú schvaľovať mestskí poslanci na zastupiteľstve.

Na Kupeckej 7 sídli Art Galéria, Kníhkupectvo a antikvariát Pod Vŕškom, rockový klub NAOZZAY, Gio Caffé, firma JVM – MIKRA a sú tu aj administratívne priestory. Dvojpodlažná budova pochádza z roku 1890 a je navrhnutá na zápis do Zoznamu ústredného pamiatkového fondu. Kritériom súťaže má byť ponúknutá cena, ktorej výška musí byť minimálne 1,19 milióna €. Znalecký posudok stanovil hodnotu 1,16 milióna € a nájomníci predkupné právo nevyužili.

Trojpodlažnú budovu na Kupeckej 12 sa mesto pokúsi predať už druhý raz, do prvej súťaže neprišla žiadna ponuka. V objekte sídli The Irish Times Pub, na poschodí sú kancelárske a sociálne priestory, bar, biliardová herňa a spoločenská miestnosť. Budovu v súčasnosti prevádzkuje spoločnosť DONIS, s.r.o. Nitra. Budovu naposledy rekonštruovali v roku 2005. Potrebná je ešte oprava krovu a výmena strešnej krytiny. Minimálna kúpna cena je stanovená na 403 638 €. Objekt má aj súkromného spoluvlastníka, ktorý súhlasil s predajom spolu s časťou, ktorá patrí mestu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.02.2012