/en/article/20759/nitra-mesto-zluci-svoju-investicnu-spolocnost-s-inou-organizaciou/ Nitra: Mesto zlúči svoju investičnú spoločnosť s inou organizáciou

Nitra: Mesto zlúči svoju investičnú spoločnosť s inou organizáciou

Mestská spoločnosť Nitrianska investičná už zrejme čoskoro nebude fungovať ako spoločnosť s ručením obmedzením. Keďže sa nevie uživiť sama, čaká ju zlučovanie s niektorou príspevkovou organizáciou. Na najbližšie zastupiteľstvo vedenie mesta pripravuje návrh spájania mestských organizácií, kde má figurovať aj Nitrianska investičná. „Najreálnejšie by sa mohla spojiť s Mestskými službami, pretože to je príspevková organizácia s vlastnou činnosťou, ktorá ide na objednávku mesta a má aj možnosť podnikateľskej činnosti,“ povedal nitriansky primátor Jozef Dvonč. Práve v rozšírení podnikateľskej činnosti vidí možnosť ďalšieho fungovania Nitrianskej investičnej.

Nitrianska investičná vznikla s cieľom dotiahnuť záležitosti s už vybudovaným Priemyselným parkom Sever, pripraviť základy na budovanie PP Juh a pritiahnuť investorov do Nitry. Funguje na báze provízií zo sprostredkovania investícií. Jej prevádzkové a mzdové náklady to však nepokrýva a poslanci jej museli na tento rok schváliť dotáciu 27 600 eur, čo viacerí kritizovali. „Momentálna situácia zrejme nenahráva tomu, aby im objem sprostredkovaných investícií zabezpečil plnú sumu na vykrytie nákladov, čo by sme, samozrejme, boli najradšej, pretože obchodná spoločnosť by mala hospodáriť minimálne s nulou alebo s miernym ziskom,“ poukázal Dvonč.

 
 
Autor: SITA, Dátum 14.02.2012