/en/article/20996/bratislava-studenti-prisli-s-navrhmi-uzemia-nad-stanicou-filialka/ Bratislava: Študenti prišli s návrhmi územia nad stanicou Filiálka

Bratislava: Študenti prišli s návrhmi územia nad stanicou Filiálka

Študenti architektúry prezentovali možnosti prepojenia projektu obnovy železničnej trate Bratislava Predmestie – Bratislava Filiálka. Projekt z Operačného programu Doprava sa začne realizovať už v tomto roku. Svoje nápady predstavili odbornej verejnosti. „Fakulte architektúry sme poskytli podklady na študentské práce týkajúce sa rozvoja územia nad stanicou Filiálka s tým, že by sme radi videli hotové prezentácie. To, čo bude ďalej, určí ÚP mestskej časti Nové Mesto. Verím, že budúci investor sa nápadmi študentov inšpiruje,“ uviedol vedúci oddelenia prípravy projektov železničnej infraštruktúry z ministerstva dopravy Peter Hrapko.

Diskusiu o budúcej podobe mestskej zóny nad pripravovanou železničnou stanicou Bratislava Filiálka otvorilo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, ŽSR a Fakulta architektúry STU. Budúca hlavná stanica bratislavskej integrovanej osobnej dopravy bude v podzemí v centra mesta na Trnavskom mýte. Ako informovala manažérka pre komunikáciu Operačného programu Doprava Alena Vaškaninová Buchláková, keďže ide o územie, ktoré je veľmi perspektívne a výnimočné, ministerstvo si cení študentské práce, ktoré poukázali na možnosti prepojenia dopravného projektu na novú zástavbu v zóne Račianska-Kukučínová a zakomponovania novej železničnej stanice do mestskej časti Nové Mesto.

 
 
Autor: SITA, Dátum 27.03.2012