/en/article/21026/bsk-chce-obnovit-rokovania-s-rakuskom-o-moste-do-angernu/ BSK chce obnoviť rokovania s Rakúskom o moste do Angernu

BSK chce obnoviť rokovania s Rakúskom o moste do Angernu

BSK má záujem, aby cez rieku Morava viedol cestný most zo Záhorskej Vsi do Angernu, ktorý sa tak stáva jeho prioritou v programovacom období 2014 – 2020. Snahou kraja bude ešte v tomto období (2007 – 2013) získať zdroje na obstaranie dokumentácie pre stavebné povolenie a realizačnú dokumentáciu. Ako na zasadnutí zastupiteľstva BSK uviedol Ivo Nesrovnal, projekt sa v tomto programovacom období nerealizoval pre nedostatok financií v Programe cezhraničnej spolupráce Slovensko – Rakúsko 2007–2013. Výstavba je totiž drahá, len samotný most by stál približne 12 miliónov eur. Spolková krajina Dolné Rakúsko a BSK sa snažili získať peniaze aj z fondov EÚ. Kraj má ale obmedzenú možnosť čerpať tieto zdroje, jediná možnosť je teda program cezhraničnej spolupráce.

Krajskí poslanci schválili členov cezhraničnej slovensko-rakúskej komisie pre prípravu projektu mosta. Za BSK schválili 14 zástupcov, medzi nimi aj podpredsedov kraja Iva Nesrovnala a Martina Bertu. Okrem toho poslanci uznesením splnomocnili predsedu BSK, aby konal vo veci prípravy projektu a získania externých finančných zdrojov na výstavbu mosta do Angernu. Okrem toho má obnoviť rokovania so Spolkovou krajinou Dolné Rakúsko o jeho projekte.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.04.2012