/en/article/19643/nitra-nova-cesta-napoji-priemyselny-park-na-rychlostnu-r1/ Nitra: Nová cesta napojí priemyselný park na rýchlostnú R1

Nitra: Nová cesta napojí priemyselný park na rýchlostnú R1

Nová komunikácia prepojí Priemyselný park Sever v mestskej časti Nitry Dražovce s rýchlostnou cestou R1. Hotová by mala byť do konca roka 2012. Mesto na jej výstavbu získalo 3,6-miliónovú dotáciu z ministerstva hospodárstva. Ako informoval konateľ dcérskej mestskej spoločnosti Nitrianska investičná Marek Šesták, v súčasnosti sa končí posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Stavebné povolenie by malo byť vydané v tomto roku. S výstavbou, ktorú na základe mandátnej zmluvy s mestom Nitra zastrešuje dcérska spoločnosť ministerstva MH Invest, sa začne v roku 2012.

Nová cesta má odľahčiť komunikáciu z Nitry do Topoľčian cez Dražovce, prospešná má byť pre investorov aj zamestnancov priemyselného parku. Komunikácia povedie okolo závodu spoločnosti Foxconn Slovakia, nástupcu Sony, a cez okružnú križovatku vyústi na rýchlostnú komunikáciu R1. Jej výstavba bola zakotvená v zmluve medzi štátom a Sony. Cesta zároveň spojí priemyselný park s územím, na ktorom má v budúcnosti vyrásť nová mestská štvrť Párovské Lúky.

 
 
Autor: SITA, Dátum 19.07.2011