/en/article/20206/liptovsky-mikulas-v-novom-obchodnom-centre-najde-pracu-do-90-ludi/ Liptovský Mikuláš: V novom obchodnom centre nájde prácu do 90 ľudí

Liptovský Mikuláš: V novom obchodnom centre nájde prácu do 90 ľudí

Na najľudnatejšom sídlisku v Liptovskom Mikuláši postavia nové obchodné centrum, v ktorom nájde prácu do 90 ľudí. Potvrdil to investor Branko Lapoš. „Bude to na spôsob Fachmarktcentra, ktoré je na Slovensku už pomerne rozšírené. Obyvatelia v ňom nájdu supermarket, drogériu, lekáreň, papiernictvo a ďalšie služby,“ uviedol. Predajná plocha bude približne 1 500 m2. Druhým investorom je spoločnosť Kabana. Náklady na výstavbu sú približne 1,8 mil. €. „Všetky pozemky pod stavbou už máme vysporiadané. S výstavbou plánujeme začať ihneď po vydaní stavebného povolenia. Ukončenie predpokladáme v júni budúceho roku,“ spresnil Lapoš. Pri centre pribudne 73 parkovacích miest.

„Mesto uvíta každé zlepšenie občianskej vybavenosti, ak investor splní všetky zákonné náležitosti súvisiace s prípravou výstavby a jej realizáciou. To isté platí aj o budúcom prevádzkovaní jednotlivých častí centra,“ dodal hovorca mikulášskej radnice Peter Lehotský.

 
 
Autor: SITA, Dátum 31.10.2011