/en/article/20230/kosicky-aupark-otvoria-desiateho-novembra/ Košický Aupark otvoria desiateho novembra

Košický Aupark otvoria desiateho novembra

Aupark Košice, ktorý vyrástol v centre mesta na Námestí osloboditeľov, otvorí svoje brány verejnosti 10. novembra. Je to v poradí už štvrtý Aupark spoločnosti HB Reavis, ktorá do jeho stavby investovala takmer 100 miliónov eur. Do metropoly východu prinesie 140 prevádzok na ploche 34 000 m2. Región obohatí o takmer 800 pracovných miest a Košice o 1100 parkovacích miest. Tri podlažia ponúknu nové možnosti nakupovania, služieb a relaxu v meste. Chýbať nebude supermarket. Pod jednou strechou nájdu návštevníci košického Auparku aj banky, príjemné kaviarne, food court, lekáreň, kvetinárstvo, kaderníctvo a rýchločistiareň.

Košický Aupark bude zdobiť časť vojenskej citadely zo 17. storočia, ktorú nájdu návštevníci na niekoľkých miestach. „Pôvodný základový múr bude umiestnený v exteriéri pred Auparkom na Námestí osloboditeľov a pri budove ČSOB. Oba budú osvetlené s informačnými panelmi o citadele. Ďalší pôvodný múr citadely bude umiestnený v podzemných garážach Auparku , „in situ“, teda presne v hĺbke a polohe, v akej bol objavený pri výkopových prácach” informuje hovorkyňa Auparku Mária Juritková.

Nákupno-zábavné centrum Aupark sa stane prirodzeným pokračovaním centra Košíc a ponúkne nielen možnosti pre pohodlné nakupovanie, ale i viaceré zaujímavé podujatia. Prvým z nich bude otvárací program, v ktorom vystúpia umelci ako Mária Čírová, Vidiek, Boyband, Zdenka Predná, The Pastels. Uskutočnia sa i sprievodné aktivity pre deti aj dospelých ako módne prehliadky, líčenie, kúzelník či detské kreatívne dielne.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.11.2011