/en/article/20275/kosice-aupark-dnes-otvara-svoje-brany-verejnosti/ Košice: Aupark dnes otvára svoje brány verejnosti

Košice: Aupark dnes otvára svoje brány verejnosti

Aupark Košice na Námestí osloboditeľov dnes otvára svoje brány verejnosti. „Investícia v hodnote takmer 100 miliónov eur prinesie do metropoly východu 140 prevádzok na troch podlažiach na ploche 34 000 m2. Vo štvrtok ich otvoria 106, ostatné v priebehu mesiaca. V centre Košíc pribudne 1 100 parkovacích a takmer 800 pracovných miest,“ informoval predseda predstavenstva HB Reavis Slovakia Slavomír Jančovič. Parkovisko bude otvorené nonstop 24 hodín denne.

Ako prvý otvorí svoje priestory už ráno supermarket siete Billa, po ňom aj butiky s módnym oblečením a obuvou renomovaných a obľúbených značiek. Chýbať nebude flagship store Exisport, hudobniny Muziker, elektro Datart či kníhkupectvo Panta Rhei a hračkárstvo Alltoys. Pod jednou strechou nájdu návštevníci košického Auparku aj mobilných operátorov, banky, príjemné kaviarne, food court, lekáreň, kvetinárstvo, kaderníctvo a rýchločistiareň. Na budúci rok chce investor otvoriť aj 12 biznis centier na juhovýchodnej strane.

Parkovanie v Auparku uľahčuje jeden z najmodernejších parkovacích systémov v SR. Zelené šípky budú ukazovať, koľko voľných parkovacích miest je vpravo alebo vľavo a nad voľným miestom bude svietiť zelená dióda. „Pre mamičky s malými deťmi sú pripravené špeciálne parkovacie miesta s väčším priestorom. Prvé tri hodiny parkovania budú zdarma, a za každú ďalšiu hodinu zaplatia návštevníci jedno euro,“ informoval riaditeľ košického Auparku Marcel Zeleňák.

Verejnosť, ako aj viaceré občianske združenia kritizovali zmeny v doprave na Námestí osloboditeľov či neriešenie cyklistického chodníka. „Všetky záväzky zo strany investora boli splnené a ešte budú vyššie, ako boli zmluvne dohodnuté. Celková definitívna investícia dosiahne 7 miliónov eur,“ povedal košický primátor Richard Raši. Doložil, že súčasná dopravná situácia je dočasná a bude trvať do jari 2012, keď by mal byť spustený jednosmerný okruh na uliciach Štúrova – Štefánikova – Továrenská/Bačikova – Moyzesova.

 
 
Autor: SITA, Dátum 10.11.2011