/en/article/20895/banska-bystrica-rtvs-rekonstruoval-budovu-nacierno/ Banská Bystrica: RTVS rekonštruoval budovu načierno

Banská Bystrica: RTVS rekonštruoval budovu načierno

Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) vykonával stavebné úpravy vo svojej banskobystrickej rozhlasovej budove, súvisiace s plánovaným presťahovaním pracovníkov z banskobystrickej televíznej budovy, v rozpore so stavebným zákonom – bez stavebného povolenia. Pri vykonaní štátneho stavebného dohľadu to zistil mestský stavebný úrad a zároveň nariadil stavebné práce zastaviť.

Stavebné úpravy sa týkajú rozšírenia spoločnej pracovne spravodajcov, takzvaného newsroomu. Pripravuje sa aj rekonštrukcia rozhlasového nahrávacieho štúdia na rozhlasovo-televízne. RTVS tieto práce len ohlásil, o stavebné povolenie nežiadal. Úrad vykonal stavebný dohľad na základe podnetu občana. „Stavebník zrealizoval stavebné úpravy – dva otvory v nosnej stene 960×2 200 mm a 3 375×2 200 mm v pracovni spravodajcov na II. nadzemnom podlaží, na ktoré bolo potrebné stavebné povolenie, a nie ohlásenie stavebných úprav a udržiavacích prác,“ citovala stanovisko stavebného úradu hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová. Ako dodala, stavebný úrad začal z vlastného podnetu konanie o dodatočnom povolení stavby a vyzval stavebníka, aby do 60 dní predložil chýbajúce doklady.

Výkonný riaditeľ Štúdia RTVS Banská Bystrica Ján Zaťko uviedol, že o stavebné povolenie nežiadali na základe odporúčania projektanta rekonštrukcie, že ide o drobné stavebné úpravy, na ktoré stačí písomné ohlásenie. „Priznávame si chybu a požiadame o stavebné povolenie,“ povedal Zaťko.

 
 
Autor: SITA, Dátum 07.03.2012