/en/article/18415/kralovsky-chlmec-sprava-ze-priemyselny-park-nema-podporu-prekvapila/ Kráľovský Chlmec: Správa, že priemyselný park nemá podporu, prekvapila

Kráľovský Chlmec: Správa, že priemyselný park nemá podporu, prekvapila

Prekvapený a zaskočený ostal primátor Kráľovského Chlmca Jozef Balog správou, že minister hospodárstva Juraj Miškov s podporou prípravy a výstavby priemyselného parku v ich meste neráta. „Oficiálne o tom zatiaľ neviem. Premiérka Iveta Radičová totiž prisľúbila, že vláda bude podporovať projekty predovšetkým v regiónoch s vysokou nezamestnanosťou. Tá pritom u nás v meste je podľa mojich informácií okolo 28 % a v okolitých obciach ešte vyššia. V januári sa chystáme na ministerstvo,“ povedal primátor dúfajúc, že vláda predsa len park podporí. Na ministerstve majú podanú žiadosť už rok.

Ako Balog uviedol, na park vyčlenili plochu v južnej časti s rozlohou 45 ha a do prípravy investovali 248 954 eur. Okrem stavebného povolenia je všetko vybavené, čakali len na rozhodnutie ministerstva. „Mali sme jedného investora, ktorý chcel zabrať 2/3 parku, no vytvoril by len 200 pracovných miest. Nakoniec sme sa nedohodli. Záujem mali aj ďalší, no keď sa tak dlho nič nedialo, zrejme stratili záujem,“ dodal Balog. Podľa neho by sem malo prísť 5–6 stredných investorov, ktorí by vytvorili od 400 do 600 miest.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 20.12.2010