/en/article/19503/trencin-investor-zvazuje-dalsiu-spolupracu-s-mestom-na-idea-grande/ Trenčín: Investor zvažuje ďalšiu spoluprácu s mestom na Idea Grande

Trenčín: Investor zvažuje ďalšiu spoluprácu s mestom na Idea Grande

Spoločnosť Idea Grande zvažuje, či bude ešte spolupracovať s mestom Trenčín na projekte nájomných bytov. „Ja som pripravil projekt pre svoje rodné mesto a teraz vôbec neviem, či mám záujem ešte s ním komunikovať,“ uviedol jej generálny riaditeľ Vladimír Baláž. To, že miestni poslanci stiahli bod o nájomných bytoch z rokovania, vníma ako obštrukciu z ich strany.

Primátor Trenčína Richard Rybníček plánuje projekt opäť predložiť na ďalšom rokovaní. „Ja sa tejto myšlienky nevzdám a budem ju predkladať ďalej. Ozvali sa ďalší investori, že by chceli podobný projekt s mestom urobiť a stavať nové byty,“ povedal. V meste sa podľa neho od roku 2002 nepostavil ani jeden nájomný byt.

Projekt Idea Grande napadol miestny aktivista z Trenčianskeho fóra Norbert Brázda. Tvrdí, že nájomné byty nie sú v súlade s ÚP. „Idea Grande je vlastne projekt bývania s nejakou polyfunkciou, ale v zóne, kde sa to má stavať, ÚP hovorí, že tam má byť administratívna zóna. Podľa poslanca Pavla Kubečku (Smer-SD) chýbala analýza finančných dopadov na mesto, odborná diskusia či štruktúra žiadateľov bytov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.06.2011