/en/article/20179/trencin-mesto-chce-predat-pathektarovy-areal-mhsl/ Trenčín: Mesto chce predať päťhektárový areál MHSL

Trenčín: Mesto chce predať päťhektárový areál MHSL

Mesto Trenčín predáva areál Mestského hospodárstva a správy lesov (MHSL) na Soblahovskej ulici. Má takmer 5 ha, je v ňom trojpodlažná administratívna budova, veľkorozmerné betónové garáže, dielne, sklad, skleníky, kotolňa a ďalšie stavby. „Potrebujeme naplniť kapitálové príjmy, v ktorých nám stále chýba 5 miliónov eur,“ objasnil dôvody predaja hovorca mesta Richard Nemec. Mesto ich môže naplniť len predajom majetku či tým, že štát mu vyplatí financie, ktoré súvisia s modernizáciou železničnej trate, výstavbou nového mosta a refundáciou úspešných europrojektov pri rekonštrukcii základných škôl.

Areál predáva mesto vo verejnej obchodnej súťaži, do ktorej sa treba prihlásiť do 9. 11. a zložiť zábezpeku 400-tisíc eur. Ponuky sa prijímajú do 14. 11., pričom na druhý deň sa uskutoční elektronická aukcia, v ktorej jednotliví navrhovatelia môžu svoje ponukové ceny ešte upravovať. Konečný prevod schvaľujú poslanci MZ.

Presné podmienky súťaže mesto zverejnilo na úradnej tabuli mesta, ako aj na mestskej webovej stránke v sekcii predaj a prenájom majetku. „Prípadný kupujúci areálu prevezme práva a povinnosti platných nájomných zmlúv, keď v areáli má za účelom zriadenia zberného dvora prenajatý pozemok spoločnosť Marius Pedersen. Časť slúži aj pre potreby SAD Trenčín,“ uviedol Nemec.

 
 
Autor: SITA, Dátum 25.10.2011