/en/article/20732/bratislava-vydrica-caka-na-rozhodnutie-stavebneho-uradu/ Bratislava: Vydrica čaká na rozhodnutie stavebného úradu

Bratislava: Vydrica čaká na rozhodnutie stavebného úradu

V bratislavskej Vydrici začnú s projekčnými prácami hneď, ako budú mať rozhodnutie krajského stavebného úradu. Uviedol to zástupca spoločnosti Vydrica, a. s. Ladislav Rehák. Prevedenie budov je podľa neho síce ešte stále otázkou budúcnosti, investor však garantuje, že ich výška, ako ju stanovuje ÚP zóny, bude dodržaná.

Vydrica v podhradí by sa mala stať plnohodnotnou mestskou štvrťou prepojenou so Starým Mestom. Uviedol to architekt Michal Bogár z ateliéru Bogár Králik Urban, ktorý je partnerom projektu Vydrica, na jeho verejnej prezentácii. Podľa neho je táto časť mesta v súčasnosti územím, kde sa niet prečo zastaviť. Ako ďalej informoval, základným zámerom je predĺženie bratislavského nábrežia, ktoré je obmedzené na veľmi krátky úsek. Nová Vydrica podľa neho pamätá na urbanistické priehľady na hrad či na Dóm sv. Martina, horizontálne aj priečne prepojenia ulíc či námestie s výhľadom na hrad. Pod hradom má zároveň ostať pomerne veľa zelene.

Ako dodal primátor Milan Ftáčnik, priestor v podhradí je regulovaný ÚP zóny. Hovorí teda detailne o tom, čo je v ňom možné postaviť a do akej výšky. Podľa starostky Starého Mesta Táne Rosovej je hlavnou úlohou mestskej časti dozerať na projekt, aby nedochádzalo k porušeniam stavebného rozhodnutia.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.02.2012