/en/article/21016/tornala-v-priemyselnom-parku-prijali-prvych-zamestnancov/ Tornaľa: V priemyselnom parku prijali prvých zamestnancov

Tornaľa: V priemyselnom parku prijali prvých zamestnancov

V tornaľskom vynovenom priemyselnom parku podpísalo pracovné zmluvy prvých 33 zamestnancov. Informáciu potvrdil prednosta mestského úradu v Tornali Lajos Balajti. Ako doplnil, ide o 1. etapu prijímania krajčírok, ktoré budú šiť poťahy na sedacie súpravy pre nemeckú spoločnosť Himolla Group. Po zatvorení textilného závodu Ozeta v roku 2007 prišlo o prácu viac ako 600 ľudí. V meste, kde je takmer 40-percentná nezamestnanosť, podľa Balajtiho už evidujú ďalších 300 žiadostí o prijatie do zamestnania. Neskôr sa tu vytvorí samostatná firma a pribudnú ďalšie pracovné miesta.

Tornaľská samospráva oznámila príchod prvého investora do priemyselného parku približne pred mesiacom. Podľa Balajtiho v areáli už druhý týždeň montujú pracovné stoly a v sobotu privezú aj prvé z pracovných strojov s technológiou za 450 tis. eur. Ako podotkol, investor zaberá jednu výrobnú halu s príslušenstvom, čo je približne polovica priemyselného parku. Mesačný príjem na nájme bude takmer 5 000 eur.

Samospráve sa od skolaudovania priemyselného parku v júni 2011 nedarilo nájsť investora. Subjekty, ktoré sa tam pôvodne zaviazali preinvestovať v ľahkom priemysle vyše 4 milióny eur, svoje zámery nezrealizovali. Mesto Tornaľa získalo nenávratný príspevok vo výške približne 10 miliónov eur na revitalizáciu objektu nefunkčného textilného závodu Ozeta začiatkom roka 2009.

 
 
Autor: SITA, Dátum 29.03.2012