/en/article/20828/do-priemyselneho-parku-v-tornali-pride-investor-z-nemecka/ Do priemyselného parku v Tornali príde investor z Nemecka

Do priemyselného parku v Tornali príde investor z Nemecka

Do nového priemyselného parku v Tornali príde prvý investor, nemecká spoločnosť Himolla Group, ktorá tu chce vyrábať nábytok. V 1. etape chce už o necelé dva mesiace zamestnať 30 žien. Informáciu potvrdil prednosta mestského úradu v Tornali Lajos Balajti. Ako doplnil, príchod odobrili už aj poslanci na rokovaní MZ, keď 11 zúčastnení jednomyseľne poverili primátorku podpísať so spoločnosťou zmluvu.

„V 1. fáze sa podpíše zmluva na 5 rokov, s výhľadom ďalšieho predĺženia,“ uviedol Balajti. Podľa neho to v súčasnosti bude znamenať živobytie pre 30 rodín a v priebehu roka to má byť až 150 miest. Ako zdôraznil, vďaka podobnému profilu výroby tu prácu nájdu hlavne ženy, ktoré o ňu prišli po zatvorení textilného závodu Ozeta. „Rokovania prebiehajú od januára, od marca začnú s montážou strojového zariadenia a technológie v celkovej hodnote 450 tis. eur,“ priblížil prednosta.

Samospráve sa nedarilo nájsť investora od skolaudovania priemyselného parku v júni 2011. Subjekty, ktoré sa tam pôvodne zaviazali v ľahkom priemysle preinvestovať viac ako 4 mil. eur, však svoje zámery nezrealizovali. Mesto Tornaľa získalo nenávratný príspevok približne 10 miliónov eur na revitalizáciu objektu nefunkčného textilného závodu Ozeta začiatkom roka 2009.

 
 
Autor: SITA, Dátum 27.02.2012